Magistrale comeback Zeemacht zaalvoetballers

De zaalvoetballers van Zeemacht hebben voor een daverende verrassing gezorgd door na een 0-3 achterstand terug te komen en met 3-3 gelijk te spelen tegen de Groene Ster. “Het lijkt allemaal makkelijker dan dat het werkelijk is”, vertelt coach Arjan de Klerk cryptisch. “Waarom spelen we niet de hele wedstrijd, zoals in de tweede helft?”

“Omdat geen team dat volhoudt, kijk maar naar onze tegenstander, ze spelen ons de eerste helft helemaal zoek en vallen in de tweede helft terug. Wij kiezen ervoor om behoudender te beginnen om lucht over te houden voor de beslissende fase van de wedstrijd.”

De tegenstander uit Vlissingen kwam furieus uit de startblokken en creëerden een aantal goede kansen. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven en de bezoekers kwamen op een verdiende 0-2 voorsprong. In de tweede helft had de Helderse ploeg een ware metamorfose ondergaan en was zij de bovenliggende partij. Toch kwam De Groene Ster op een grotere voorsprong, voordat de rode Zeemacht doelpuntenmachine op stoom kwam. Achtereenvolgens bogen Melvin Damsma, Ingmar Waard en David Ambriola de achterstand om.

In de slotfase kregen de Nieuwediepers nog enkele levensgrote kansen om de comeback helemaal compleet te maken. Al met al was het gelijkspel een goede weergave van het wedstrijdbeeld. Door het behalen van dit zwaarbevochten punt, heeft Zeemacht de rode lantaarn overgedragen aan ZVV Eindhoven. Volgende week vrijdag reist de ploeg van coach Arjan de Klerk naar de Gerrishal om aan te treden tegen Tigers Roermond.

Dames
In de hoofdklasse heeft het eerste dames team van Zeemacht gewonnen met 4-2 van Wognum Nicols en verloor het tweede team in dezelfde klasse met 2-5 van Reiger Boys. Het reserveteam van de coaches Harald de Klerk en Ed van Tillo won nipt met 4-5 van Bluedesk Internet in de eerste klasse A.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie