Luc van der Wal (81) overleden

Luc van der Wal is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij kreeg in 1998 verdiend het ereburgerschap aangeboden. Niet alleen vanwege zijn ondernemerschap, maar ook of vooral vanwege zijn betrokkenheid bij tal van verenigingen en stichtingen.

Hij was de eerste aannemer in deze gemeente die met een leerlingenbouwplaats een complex woningen bouwde in Julianadorp. Hij voerde grote projecten uit, zoals het Beatrix-Hotel. Hij was ook betrokken bij het project ‘Den Helder wereldwijd’ in Kenia, bestuurslid van de stichting Sail en voorzitter van vele stichtingen en projecten.

In 1985 werd hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In dat jaar richtte hij ook de Helderse Ondernemers Vereniging op. In 1995 is hij benoemd tot Ondernemer van Het Decennium.

1 Reactie op Luc van der Wal (81) overleden

  1. Ik ben van mening dat jullie verslag over het overlijden van Luc van der Wal ‘TOTAAL GEEN EER TOEKOMT’ aan de man die Luc van der Wal was en wat hij heeft betekend voor de onze gemeenschap , zijn werknemers, en heel veel mensen uit de maatschappij die dit zullen beamen. Ik stel voor om hier eens wat meer aandacht aan te besteden en in gesprek te gaan met mensen die Luc werkelijk hebben gekend en dit bericht een waardig vervolg te geven ! Ik vind dit ronduit schandalig !!

Geef een reactie