LOS marathon rond Samenloop voor Hoop

Het belooft weer een prachtig en indrukwekkend weekend te worden op zaterdag 9 en zondag 10 juni. Dan staat namelijk de derde Helderse editie van de Samenloop voor Hoop op de agenda. 24 Uur lang lopen door het Timorpark, voor de strijd tegen kanker. Ook de LOS is er dit jaar bij, 26 uur lang doet de omroep live verslag van dit fantastische evenement.

De SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daar omheen is een bijzonder programma samengesteld. Op een SamenLoop staan organisatie, deelnemers en alle andere betrokkenen stil bij kanker én vieren ze het leven. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. “Zo maken we samen het verschil”, benadrukt de organisatie. Elke SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers.

Er zijn drie vaste ceremonies, te beginnen met de Openingsronde met survivors; onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. “Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn.” ’s Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. “En met een speciale ceremonie worden dan dierbaren herdacht, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.”

Slotceremonie
Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen nog een feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

LOS Radio begint de live-uitzending op zaterdag 9 juni om 13.00 uur, dat is dus een uur voor de daadwerkelijke start van de Samenloop. De uitzending duurt tot een uur na het evenement. Maar de LOS is dit weekeinde nog veel langer in touw, want gelijktijdig wordt de 64e editie van de Tour de Lasalle gereden en ook daar is de lokale omroep natuurlijk bij. Dat maakt dat LOS radio een marathonuitzending verzorgt van 10.00 uur ’s morgens op zaterdag tot 17.00 uur ’s avonds op zondag, in totaal dus 31 uur!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie