LOS Den Helder gericht op de toekomst

Het zijn spannende en interessante tijden voor de lokale omroep. Landelijk is, mede op initiatief van de Rijksoverheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, een ontwikkeling in gang gezet die moet leiden tot meer professionaliteit bij de omroep. Het geeft de meeste omroepen in het land een hele uitdaging, maar LOS Den Helder grijpt die wel met beide handen aan.

De keuze voor de overheid was enkele jaren geleden een heldere: trekken we de stekker uit al die lokale omroepen? Of gaan we voor een traject waarbij we van die radio- en tv-zenders een moderne en professionele organisatie maken, met als voornaamste taak het brengen van nieuws uit de eigen stad en regio? Er is gekozen voor het laatste, inclusief een heel pakket aan eisen voor die ‘lokale omroep van de toekomst’. Die toekomst komt sneller en is een stuk dichterbij dan velen denken.

In april 2014 is bij de LOS een nieuwe wind gaan waaien en is ingezet op (technische) vernieuwing en vooruitgang. Ook voor ons was de keuze namelijk vrij simpel: eindelijk aanhaken bij de geëiste ontwikkeling of afhaken? Sindsdien hebben we geïnvesteerd in nieuwe apparatuur, zijn we vaker live op locatie aanwezig bij activiteiten en evenementen, hebben we nieuwe (vooral informatieve) programma’s toegevoegd aan ons programma-aanbod en is ‘de ploeg’ uitgebreid met nieuwe en frisse gezichten. En we zijn nog lang niet klaar, want er is nog veel te doen.

Samenwerking
Inmiddels zijn we samenwerkingen aangegaan met RTV Noordkop, met RTV Noord-Holland en met Den Helder Actueel. Andere samenwerkingen, ook met organisaties buiten het medialandschap, volgen later dit jaar. Ook hebben we inmiddels, eindelijk, ons nieuwe tv-systeem in gebruik genomen. Daardoor kunnen we nu ook video uitzenden, zodat we de kijkers nu ook trakteren op ‘echte’ lokale televisie. Extra mensen voor deze omroeptak zijn meer dan welkom.

U leest het, de omroep heeft te maken met tal van positieve ontwikkelingen en daar komt voorlopig geen einde aan. En ondanks de opgelegde eis tot professionalisering moeten we dat allemaal wel blijven doen met vooral vrijwilligers, die uit liefde voor radio, tv en nieuws zich enkele uren per week inzetten voor de LOS. Dolblij zijn we met deze mensen, want zonder hen geen omroep. We kunnen echter nog veel meer vrijwilligers gebruiken, dus als u interesse hebt, neem gewoon eens vrijblijvend contact op!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie