LOS blikt terug op Sail 1993

Nog een paar dagen en dan is Den Helder weer het toneel van Sail. De allereerste keer dat dit evenement in de marinestad werd gehouden was in 1993.

De lokale omroep van Den Helder heeft beslag weten te leggen op een grote hoeveelheid beeldmateriaal en blikt tot aan de start van Sail 2017 dagelijks terug op Sail 1993.

De videobeelden zijn destijds gemaakt door een bedrijf uit Amersfoort, een klein ervan is ooit gebruikt voor een documentaire uitgezonden door de EO, maar het grootste deel van de beelden is nooit uitgezonden. Tot nu toe dan, want de LOS laat ze alsnog zien.

In de terugblik uiteraard prachtige beelden van de zeilschepen die destijds de haven van Den Helder bezochten. Verder aandacht voor bezoekers en betrokkenen bij het grootse evenement.

Ook een uitgebreid interview met toenmalig burgemeester Jan Gmelich-Meijling. Hij was van 1985 tot 1994 burgemeester van Den Helder en werd daarna staatssecretaris van Defensie in het eerste kabinet Kok.

Het bedrijf Mijnvideoreportage.nl uit Julianadorp heeft in opdracht van de LOS de beelden gebruikt voor het samenstellen van een terugblik van zo’n 25 minuten. Die is vanaf nu tot aan Sail elke dag te zien op LOS TV, om 11.15, 17.15 en 21.15 uur.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie