Lokale Omroep Den Helder nu erkend leerbedrijf

Als lokale omroep van Den Helder zijn wij sinds kort officieel leerbedrijf voor het MBO. Dat betekent dat we nu ook studenten een stageplek kunnen aanbieden en zo meehelpen aan het opleiden van nieuwe vakmensen. De eerste stagiaire is inmiddels aangenomen en begint volgende week.

De omroep is officieel erkend door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en opgenomen in het register van erkende leerbedrijven. MBO-scholen en studenten raadplegen dit register om passende stages te vinden. “We zijn heel trots dat we ons nu ook leerbedrijf mogen noemen”, laat LOS-hoofdredacteur Ronald Boutkan weten.

“Het is een nieuwe stap in de professionalisering van de omroep, zoals we die enkele jaren geleden hebben ingezet. Het aanbieden van stageplekken was tot voor kort niet mogelijk, omdat we geen volwaardige begeleiding konden bieden.”

“Mede dankzij het feit dat de gemeenteraad de afgelopen jaren de bekostiging van de omroep steeds wat heeft verhoogd en ook steeds meer adverteerders ons weten te vinden, is dat nu wel mogelijk. Met de komst van jonge, enthousiaste studenten binnen ons team versterken we de redactie en leren we zelf ook weer nieuwe dingen, het mes snijdt dus aan twee kanten!”

Verhuizing
De omroep is inmiddels druk bezig met het voorbereiden van de verhuizing naar het Ravelijncenter. Het nieuwe pand is onlangs opgeleverd en de verwachting is dat de LOS in juni daadwerkelijk de uitzendingen start vanaf de Torplaan.

“Op zaterdag 20 juli volgt dan de officiële opening en na de zomer beginnen we met een compleet nieuwe programmering, waarmee we vooral beter kunnen inspelen op actuele gebeurtenissen.”

Meer informatie over de LOS op losdenhelder.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie