Lokale held Zuurbier wint Tour

Thijs Zuurbier heeft zondag de 63e editie van de Tour de Lasalle op zijn naam geschreven. De renner van de Govers/Dok-formatie begon met 33 seconden voorsprong aan de slotdag, waarop zijn gele trui nimmer in gevaar kwam.

Het is voor het eerst sinds 2013 (Arjan de Heer) dat de Tour de Lasalle weer een lokale winnaar kent. Ploegleider Aad van der Laar was extra trots, want zijn team won ook het ploegenklassement.

De etappezege ging zondag naar Martijn Lust. De A-groep ging enthousiast van start, het tempo lag hoog en er waren veel ontsnappingspogingen, maar die waren stuk voor stuk slechts van korte duur.

Zuurbier en zijn teamgenoten zagen het tevreden aan, er was nimmer reden voor paniek. De gele truidrager liet zichzelf heel even van voren zien, maar liet de zege tenslotte aan een ander in de wetenschap dat hij de tour zou winnen.

In de B-groep was zondag weinig spektakel te beleven. De 47 renners hielden er een behoorlijk tempo in, maar tot een succesvolle ontsnapping kwam het niet. Op de Middenweg hadden ze pal tegenwind en menig renner wilde daar niet op kop rijden. Uiteindelijk kwam het aan op een massasprint, die werd gewonnen door Atze Hoppes. Hij legde daarmee ook beslag op de witte trui, als winnaar van het B-klassement.

Bij de Dames Nieuwelingen ging de winst naar Rosan Koper. Zij won na een ontsnapping de etappe en ook het klassement over twee dagen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie