Locaties voor gedichten gezocht

De commissie Stadsdichter is op zoek naar locaties in Den Helder en Julianadorp waarop gedichten geplaatst kunnen worden.

Bij strandrestaurant Paal 6 in Julianadorp is sinds vorige week al een gedicht van stadsdichter Marja Lely te lezen op het hekwerk rond het terras. Poëzie in de openbare ruimte, mensen verrassen met een gedicht op een onverwachte plek, dat is waar de commissie Stadsdichter zich de komende tijd op richt.

Bram van der Veen van Paal 6 was meteen te porren voor het idee om een gedicht bij zijn paviljoen te plaatsen. “Ik vind het van toegevoegde waarde, ook voor toeristen,” zegt hij desgevraagd. “Het maakt de wereld een stukje mooier, de eerste positieve reacties zijn al binnen.” Toeristen die foto’s maken en het gedicht op deze manier mee naar huis nemen.

De commissie is op zoek naar andere locaties in Den Helder waar een gedicht het straatbeeld kan verfraaien en voorbijgangers kan verrassen. Bijvoorbeeld op het raam van een winkel, een blinde muur van een gebouw of op een andere onverwachte plek in de stad.

Burgemeester Koen Schuiling heeft hiervoor zijn honorarium als voorzitter van de raad van toezicht van de Hanzehogeschool Groningen ter beschikking gesteld. Op deze manier kunnen de uitvoeringskosten laag gehouden worden.

Ook een idee voor een gedicht in openbare ruimte? Neem contact op met de commissie stadsdichter via: a.ruder@kopgroepbibliotheken.nl

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie