Lintje voor 9 Nieuwediepers

De jaarlijkse Lintjesregen heeft voor negen inwoners van Den Helder een Koninklijke Onderscheiding opgeleverd. Zes van hen ontvingen deze dinsdagochtend in de KeyKegzaal van de nieuwe schouwburg, twee kregen de onderscheiding opgespeld in Den Haag.

Een Koninklijke Onderscheiding is een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving. Vanwege de verbondenheid met Defensie decoreerde minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert in Den Haag twee Helderse inwoners.

Het betrof Johannes Paul van Donkelaar, benoemd tot  Lid in de Orde van Oranje-Nassau (Met Zwaarden), en Freddy Rijkers, benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

De overige zeven werden ontvangen in de schouwburg door burgemeester Koen Schuiling. Uiteraard wisten ze allemaal weer van niets, zoals dat hoort als iemand een lintje krijgt. Trots en blij waren ze echter allemaal, net als hun aanwezige vrienden en familie. De zeven gedecoreerden zijn:

Willem Frederik Snoerwang (73 jaar)
De heer Snoerwang is al ruim 42 jaar actief als vrijwilliger. Hij zet zich met name in voor de verenigingen Kring van Draaiorgelvrienden en Helderse Draaiorgelvrienden.

Johannes Pieter Cornelis (Jan) Boshamer (56 jaar)
De heer Boshamer is al ruim 34 jaar actief als vrijwilliger. Hij zet zich met name in voor de vleermuis en het Historisch Weekend Den Helder.

Everdina Johanna Catharina Rozeboom-Gauw (44 jaar)
Mevrouw Rozeboom zet zich al 27 jaar geheel vrijwillig in voor de organisatie van het Rozeboom toernooi en de afdeling Den Helder KWF.

Maria Gemma Stam-Mahieu (79 jaar)
Mevrouw Mahieu zet zich al meer dan 30 jaar in als vrijwilligster van de dienst Geestelijke Verzorging en de bridgeclubs van Julianadorp en Huisduinen.

Naweed Akbar Khan (54 jaar)
De heer Khan is al ruim 20 jaar actief als vrijwilliger. Hij houdt zich vooral bezig met de Stichting Etnische minderheden.

 

Goya Abdul Sohur Sediqui (69 jaar)
De heer Sediqui is ruim 20 jaar op verschillende manieren actief als vrijwilliger. Hij zet zich met name in voor het allochtonenbeleid en etnische minderheden.

Shardawatie Monique Letitia Moelhan (47 jaar)
Mevrouw Moelhan is al ruim 19 jaar vrijwilligster. Zij zet zich vooral in voor allochtone vrouwen.

De ook in Den Helder bekende Paul Schaap werd in de gemeente Hollands Kroon (hij woont in Anna Paulowna, vandaar) gedecoreerd. Hij kreeg het lintje vooral voor zijn jarenlange inzet voor de Helderse Museumhaven en de Stichting Nautische Monumenten.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie