Limieten en top 10 NJK voor MSV Zeemacht

Limieten en top 10 NJK voor zwemmers MSV Zeemacht.

De eerste grote wedstrijd van het seizoen op de lange baan vond afgelopen weekend plaats in Den Haag. Tijdens de Swim Cup kwamen alle nationale zwemsterren in actie. Op vrijdag 5 april werden ook de Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange afstand gezwommen.

Emma Riemers zwom op de 800 meter vrije slag een nieuw persoonlijk record, hiermee behaalde zij de vijfde plek. Collin Schouten verbeterde zijn persoonlijk record op de 1500 meter vrije slag met 35 seconden en werd daarmee negende. Bij de Swimcup zelf kwam Amber van der Kruk uit voor de Nationale Paralympische Talentensectie en verbeterde haar persoonlijke records op de 100 meter rugslag en 100 meter vrije slag. Op de 200 meter vrije slag was zij minder dan 2 seconden verwijderd van de limiet voor de Wereldkampioenschappen Parazwemmen.

Zaterdag
In de pauze van de Swimcup kwamen zes minioren zwemmers in actie bij de sterk bezette Ranomi Cup. Ondanks dat de wedstrijd werd gezwommen in een 50-meter bad, slaagden ze er toch in om persoonlijke records te zwemmen. Romee Smit zwom PR’s op de 50 vrij, 50 rug en 50 school, Hiba Essataa op de 50 school en 50 rug. Emma Marsman en Lieke Schuijl  op de 100 rug. Nikki Hofland bereikte als 9-jarige de finale voor 10-jarige zwemmers  en werd op de zware 200 meter wisselslag knap vierde.

Zondag
Er waren nog zwemmers actief bij de limietwedstrijd in Amersfoort en de Lenie van der Meer Bokaal in Aalsmeer. Emma Riemers zwom de NJJK limiet op de 50 meter rugslag in Amersfoort en Christoph Smit zwom in Aalsmeer al de paralimiet op de 50 vlinder voor het NJJK korte baan van volgend seizoen. In Amersfoort werden ook nog limieten gezwommen voor de Regiokampioenschappen door Jip Duursema (50 rug en 200 wissel) en Femke Paus (50 rug) en PR’s de 50 meter rugslag en 200 meter wisselslag voor Collin Schouten.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie