Lichtende gedenkplek op Noorderhaven

Onder grote belangstelling is woensdagavond 7 november de Gedenkplek van Noorderhaven geopend. Cliënten van ’s Heeren Loo die deel uitmaken van de Kunstwerkgroep, onder leiding van Jan Nijhof, ontstaken het licht. De groep is het creatieve brein achter het ontwerp van de Gedenkplek.

Regiodirecteur Wiebrand Top  van het woonzorgcentrum verwoordde de verbinding van de plaats van de Gedenkplek in het Jubileumbos en de seizoenen. De bomen veranderen in het voorjaar, de zomer, herfst en de winter. Ook in het leven, van geboorte tot overlijden, kun je vergelijken met de seizoenen. “En daarom is er geen mooiere plek denkbaar voor deze Gedenkplek”. Aldus Top.

Geestelijk verzorger Anouk Helmich gaf uitleg aan de symboliek van de gedenkplek. “Het monument beeldt een zon uit, die in alle jaargetijden op zijn eigen wijze aanwezig is. Het kijkt uit over het water en de diepte. In het water staat een beeld van een meisje dat speelt op een fluit want ook een afgesneden tak kan muziek maken.”

Aansluitend werden de namen van cliënten die sinds 1971 op Noorderhaven zijn overleden genoemd. Na 1 minuut stilte werden bloemen gelegd en kaarsjes ontstoken.

De Gedenkplek is vrij toegankelijk en is gelegen in het Jubileumbos, richting de kinderboerderij van woonzorgpark Noorderhaven.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie