Lezing: “Romanovs en revolutie”

Op donderdag 16 maart is er een lezing over de Romanovs en revolutie in de bibliotheek van Julianadorp.

Het huis Romanov regeerde 300 jaar over Rusland. Er kwam een einde aan deze dynastie toen de Russische revolutie uitbrak. In 2017 is het precies 100 jaar geleden dat de laatste tsaar werd afgezet. Daarom geeft Rusland en Oost-Europadeskundige drs. Marie-Térèse ter Haar op donderdagavond 16 maart een passende lezing in de bibliotheek van Julianadorp.

Over tsaar Nicolaas II, tsarina Alexandra Fjodorovna en Raspoetin is veel geschreven en gesproken. Als de laatste tsarenfamilie in 1917 wordt afgezet en in 1918 vermoord, is de USSR al gesticht.

Jaren later beweert een dame Anastasia te zijn, de jongste tsarendochter. Heeft zij destijds daadwerkelijk de slachting overleefd? Deze lezing gaat in op het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste tsarenfamilie. 

Drs. Marie-Thérèse ter Haar is Rusland en Oost Europa-deskundige. Zij leerde Rusland kennen in de communistische periode. Ze maakte het einde van de Koude Oorlog mee. Ter Haar volgt de ontwikkelingen nog steeds op de voet en verblijft vier tot vijf maanden per jaar in Rusland. 

De lezing begint om 19.30 uur in de bibliotheek aan de Keysers Plaet 1023 in Julianadorp. Toegang € 6,50, ledenkorting € 1,50.
Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie