Lezing bij Zenit

Het poollicht bij Myvatn (Foto: Thea Schenk).

Thea Schenk geeft op vrijdag 12 april een lezing op de sterrenwacht van Zenit, met als titel “De Aurora”. De aurora, oftewel het poollicht, is een spectaculair lichtverschijnsel dat zich voordoet rond de Noord- en Zuidpool. Thea heeft afgelopen jaren regelmatig reizen gemaakt naar IJsland en Noorwegen om de aurora te fotograferen en te bestuderen. In haar lezing gaat ze in op het ontstaan van de aurora, op de vormen en kleuren, op waarnemingen door de tijd en op de folklore.

Met haar foto’s van het poollicht wil Thea ook andere mensen inspireren om dit verschijnsel te bekijken. Ze geeft veel tips en informatie om een eventuele reis naar het hoge noorden tot een succes te maken. Van jongs af aan is Thea geïnteresseerd in astronomie en heeft zich in de loop der tijd bekwaamd in natuur- en astrofotografie. Haar eerste ervaring met het Noorderlicht in 2011 heeft haar gebonden aan dit intrigerende verschijnsel.

De lezing begint om 20:00 uur en vindt plaats op de Cees Buining Sterrenwacht in het park Noorderhaven in Julianadorp. De entree is 5 euro voor bezoekers, 2,50 euro voor donateurs en voor leden is de lezing gratis.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie