Leuke historische speurtocht in twee musea

Het Reddingmuseum en Fort Kijkduin slaan de handen ineen met een leuke samenwerking in de herfstvakantie op woensdag 24 oktober. Op deze dag staan Opa Dorus Rijkers en Napoleon bij de musea voor je klaar om jonge bezoekers te helpen met een spannende zoektocht.

Beleef het verleden en ga op zoek naar de tien belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Den Helder. Ontdek dat geschiedenis leuk kan zijn! Kinderen ontvangen bij aanvang een kaart met een historische tijdlijn, waar ze de ontbrekende gegevens moeten invullen om de tijdlijn compleet te maken. De antwoorden zijn na goed zoeken in beide musea te vinden.

Hulp bij de zoektocht en het maken van de historische tijdlijn? Ga dan mee met de rondleidster in het Reddingmuseum. Zij kan alles vertellen over het reddingwezen en ‘opa Dorus Rijkers’ in het Reddingmuseum. Dorus Rijkers is een van de bekendste redders van schipbreukelingen uit de Nederlandse geschiedenis. Hij kwam uit Den Helder en redde de levens van meer dan vijfhonderd drenkelingen. Dorus laat in het museum zien hoe hij levens redde.

Napoleon
In Fort Kijkduin is het Napoleon die de bezoeker meeneemt door het fort. Wat deed hij in Den Helder en waarom liet hij het fort bouwen? Na de rondleiding met Napoleon (niet verplicht) gaat de deelnemer aan de tocht verder met maken van de tijdlijn, zodat hij/zij aan het eind van het bezoek een volledige tijdlijn hebt van historische gebeurtenissen in Den Helder.

Op 23, 24 en 25 oktober vanaf het begin van de middag is er een bijzondere duiker aan het werk in Fort Kijkduin, hij schildert namelijk onder water!

Twee musea
Deze spannende zoektocht kost tien euro persoon en hiervoor kan dus zowel het Reddingmuseum als Fort Kijkduin worden bezocht op 24 oktober tussen 10:00 en 17:00 uur. Kinderen van 3 jaar en jonger zijn gratis. Kaarten zijn online te verkrijgen via de website van Fort Kijkduin http://www.fortkijkduin.nl/kaarten-bestellen.html, maar kunnen op 24 oktober tevens bij de receptie van het Reddingmuseum en Fort Kijkduin gekocht worden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie