Leraren staken, leerlingen doen mee aan sport- en speldag!

sport en spel

Omdat het personeel van de basisscholen op 15 maart een stakingsdag had aangekondigd, sloegen JVC en Team Sportservice Den Helder de handen ineen. Een sport- en speldag werd opgezet ,waar maar liefst 100 kinderen aan mee konden doen. Een vol programma onder de normale schooltijden werd in elkaar gezet met daarbij inbegrepen een gezond tussendoortje en lunch. Uiteindelijk gingen niet alle leerkrachten staken en zo bleef de opkomst steken op een kleine 40 deelnemers. Dat mocht de pret niet drukken, zelfs het weer kon geen roet in het eten gooien. Een ‘slecht weer programma’ was voor handen.

sport en spelSlecht weer
Omdat het weer en de voorspellingen al aangaven dat het vrijdag geen buitenspeelweer zou worden, had de organisatie een prima binnenprogramma klaarstaan. In de nabijgelegen sporthal werd een aantal voetbalspellen gespeeld. In het gebouw van JVC werden zoekopdrachten, tafeltennis en aan gezond kokkerellen gedaan. Voor het populaire “Ren je Rot” werd wel even naar buiten gegaan, daar kon even flink gerend worden.

sport en spel


JVC

Kantinebeheerder van JVC, Miranda van der Weide, is goed te spreken over het idee en de organisatie. Zelf hebben ze het als vereniging al een keer geprobeerd om een dag als deze op te zetten, maar door een gebrek aan vrijwilligers kregen ze het niet voor elkaar. De samenwerking met Team Sportservice vindt zij geweldig, professioneel en supergezellig.

Gezond
Een verzorgde dag met tussendoortje en lunch moet natuurlijk wel gezond zijn. Kindereetcoach Celine Smith werd uitgenodigd, ze werkt vaker samen met Team sportservice via JOGG (Jongeren op gezond gewicht). Om de kinderen bewust te maken van gezonde voeding bereidde Smith niet zelf het lekkers, maar liet zij de kinderen aan de slag gaan. Dit viel in goede aarde, samen dingen uitzoeken en maken en natuurlijk tussendoor lekker proeven!

foto’s DHfoto

sport en spel

sport en spel

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie