Lemmers wint 3e ronde DOK

Het was dinsdagavond opnieuw een ex mountainbiker die de winst wist te pakken in de derde rit van de open clubcompetitie van HRTC DOK. Verleden week was het Thijs Zuurbier die nipt de zege voor zich opeiste, dit keer Tim Lemmers.

Het was dinsdagavond een snelle koers. Mooi weer, weinig wind en er werd gereden over de snelle buitenbaan, omdat de DOK jeugd een uitwisseling had met de jeugd van Texel, die na een criterium over het hele parcours een afvalrace reden op de binnenbaan.

Door het hoge tempo was het moeilijk om uit de greep van het peloton te blijven. Joeri van der Tuin deed in elk geval niet meer mee voor de overwinning, want door een ongelukkige valpartij haalde hij een nat pak in de naastgelegen sloot.

In de laatste ronde demarreerde Tim Lemmers en nam 40 meter voorsprong op het aanstormende peloton. Hij wist zijn voorsprong knap vast te houden tot aan de streep, alhoewel hij niet meer dan vijf meter overhield. Thijs Zuurbier won de sprint van de grote groep voor Michael van de Burg en Jermo Agema.

Bij de B-klasse hetzelfde beeld als bij de A-klasse. Een hoog tempo met weinig ontsnappingen. Ed Scholte was zeer actief, maar werd telkens teruggepakt door het peloton. Opvallend was het goede rijden van de twee dames Tanja Ites en Amber Boks, die op het snelle rondje lieten zien dat ze niet onder doen voor de mannen.

Het kwam uiteindelijk tot een massasprint die werd gewonnen door Harry van der Laan, voor Peter Verplancken en Arnold de Boer.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie