Leerzame verkiezingsdag basisschool ’t Tuseland

verkiezingen 2019

De verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen begonnen woensdagochtend vroeg. Zo ook bij stembureau 13 in Nieuw Den Helder. Voor het eerst is basisschool ’t Tuseland stembureau. Dat was voor juf Jacqueline Moek een mooie aanleiding om haar leerlingen van groep 7/8 mee te nemen naar het stemlokaal. De  stembureauleden Gerie, Albert en Roy vonden dat maar wat gezellig. Zolang de leerlingen niet meegaan in het stemhokje is het geen enkel probleem om het stemproces te volgen.

verkiezingen 2019Juf Jacqueline moest toch nog stemmen en nam op eigen initiatief de leerlingen mee. “Sommige kinderen zijn weleens met hun ouders mee geweest om te stemmen maar de meesten hebben het nog niet meegemaakt”, vertelt ze enthousiast.
De kinderen namen eerst de kandidatenlijsten even door die op de ramen hingen. Daarna controleerde Albert Vermeulen de stempassen en de legitimatie van de juf, hij legde daarbij gelijk aan de kinderen uit waarom dit zo belangrijk is. Het stemhokje werd dus alleen door de juf bezocht maar de kinderen kwamen natuurlijk wel even kijken hoe juf de formulieren in de stembus deponeerde.

Ondertussen liepen voortdurend mensen het stembureau binnen om hun stem uit te brengen. Het bureau is net als de overige stemlokalen nog open tot 21.00 uur vanavond.verkiezingen 2019

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie