Leerlingenvervoer niet in gevaar

Ondanks het feit dat Klomp Groepsvervoer BV uit Eden deze week failliet is verklaard komt het leerlingenvervoer in de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon niet in gevaar, meldt de gemeente. Mocht het nodig zijn, dan ligt er een noodplan klaar voor het vervoer.

“Uit mediaberichten vernamen wij dat het vervoer in elk geval voorlopig nog door gaat”, schrijft het college aan de gemeenteraad. “De curator is in overleg met mogelijke overnamekandidaten voor het vervoer. Gemeenten hebben ook een noodplan liggen.

Contractgemeente Schagen doet pogingen om de curator te bereiken voor verdere informatie. Uiteraard gaan wij de ouders informeren over het faillissement en de eventuele gevolgen voor het vervoer zodra er meer informatie is.

Vanwege de meivakantie ligt het vervoer momenteel stil, dat is ook de gehele volgende week nog het geval.”In Den Helder worden op schooldagen vanaf 150 huisadressen kinderen naar scholen binnen en buiten Den Helder vervoerd.

Dit vervoer start weer op maandag 9 mei.

“Mocht de curator geen oplossing kunnen bieden, dan zal de gemeente dus samen met Hollands Kroon en Schagen een noodscenario uitrollen zodat er toch vervoer kan plaatsvinden.

De ouders die het aangaat worden hiervan telefonisch of schriftelijk op de hoogte gebracht.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie