Leerlingen ontwerpen binnentuin Zeester

Bij De Zeester vond donderdag een speciale presentatie plaats. Leerlingen uit groep 6 van basisschool De Trimaran en leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn van het ROC presenteerden gezamenlijk hun ideeën voor een mooie groene binnentuin voor het zorgcentrum.

De tuin ziet er nu nog wat kaal uit, alleen een pleintje met een picknicktafel en wat plantenbakken en struikjes vullen het beeld. Dat kan ook anders, vinden de leerlingen! Meer groenblijvende planten, struiken en bloemen die vogels en insecten aantrekken is hun plan.

En dat niet alleen: er zouden ook diverse elementen moeten komen die de tuin tot een echte belevingstuin maken, zoals een windorgel en waterornament. Ook zijn er plannen voor een vogelhuisjestoren en een insectenhotel.

De leerlingen gaan het komende seizoen, samen met de bewoners, groenten en kruiden verbouwen en vieren aan het eind van het tuinseizoen een heus oogstfeest!

Doel van de samenwerking is om jongeren en ouderen met elkaar in contact te brengen. Hierbij worden activiteiten en ontmoetingen in een groene omgeving als middel gebruikt, zoals ook het maken en in gebruik nemen van vierkante meter moestuinbakken.

Een bijdrage leveren aan dit mooie initiatief? Dat kan en is heel erg welkom. Kunt u bijvoorbeeld (moestuin)bakken in elkaar timmeren of tegels leggen? Of wilt u zo nu en dan de planten water geven? Geef dan uw belangstelling hiervoor door aan De Helderse Vallei ter attentie van Brenda Jansen via info@deheldersevallei.nl of 0223 612 555.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie