Leeg de grijze bak wat vaker!

Inwoners van Den Helder willen dat de grijze bak vaker wordt geleegd. Dat stelt Sociaal Lokaal Den Helder naar aanleiding van hun onderzoek via de Facebookpagina van de partij.

Er werd 830 keer gestemd en “dit heeft ons zeker geholpen om een beter beeld te krijgen van hoe de inwoners van Den Helder de afvalverwerking beleven”, meldt raadslid Rachel Post.

Een grote meerderheid (79%) geeft aan het niet te redden als de bak slechts eens per maand wordt geleegd. Degene die het redden geven aan het afval goed te scheiden. Degene die aangeven het niet te redden zijn vaak mensen met een gezin van meer dan drie personen, mensen met een hobby of situatie die afval oplevert of gezinnen met kleine kinderen in de luiers.

“Soms hebben mensen alternatieven gevonden om het afval toch kwijt te raken. Bijvoorbeeld een extra bak geregeld of men brengt het afval naar een ondergrondse container. Soms brengt men het afval naar familieleden die nog ruimte hebben in hun grijze bak.”

“Daarnaast geven een aantal mensen die het wel redden toch soms aan dat de bak bij voorkeur wel vaker geleegd mag worden in verband met stank en insecten. Ook wordt benoemd dat het opsparen van al dat afval veel tijd en ruimte kost.”

Sociaal Lokaal vraagt het college maandag tijdens de raadsvergadering de grijze bakken voortaan eens per drie weken te gaan legen. De vergadering begint om 19.30 uur en is te volgen via gemeenteraaddenhelder.nl en via de lokale omroep (tv, site en app).

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie