Leden voor noodhulpteam gezocht

Het Rode Kruis Noord-Holland Noord is op zoek naar nieuwe leden voor het Noodhulpteam. Dat team treedt op bij grootschalige ongevallen en rampen en werkt samen met ambulancepersoneel en andere medische professionals.

De leden van het team werken in georganiseerd verband en worden hierbij aangestuurd door een teamleider. Ze zorgen voor het inrichten van de opvanglocatie, het opvangen van lichtgewonde slachtoffers en het uitvoeren van eerste hulp handelingen.

Als teamlid ben je ook verantwoordelijk voor het signaleren en doorverwijzen van letsels en/of aandoeningen, waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden.

Als lid van het team heb je een hulpverlenende instelling en een goede conditie. Je bent in het bezit van een EHBO diploma en bereid trainingen te volgen en mee te draaien in de eerste hulpverlening bij grotere evenementen.

Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen. Je kunt goed luisteren en reageren op behoeften van slachtoffers. Je kunt zowel zelfstandig als onder aansturing werken. Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau.

Interesse? Neem contact op met Ben van Kuringen. Hij is bereikbaar via email: info@instructieopmaat.nl of telefonisch op nummer 06-53752668. Kijk voor meer informatie over het Nederlandse Rode Kruis op www.rodekruis.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie