LED-verlichting voor RCDH

RCDH heeft het rugbyveld deze week van nieuwe verlichting voorzien. Dit keer is gekozen voor LED-verlichting, een primeur in Nederland.

“De LED-verlichting is van de beste kwaliteit en heeft een draadloze bediening”, laat RCDH-voorzitter Nieuwenhuis weten. De club, eigenaar van de uitrusting van het veld, heeft daarmee een flinke investering gedaan. “Deze investering was nodig, omdat de veldverlichting na ruim twintig jaar trouwe dienst kuren begon te vertonen en omdat de gebruikte lampen in het museum niet zouden misstaan.”

Uiteraard betekent deze nieuwe verlichting ook een aanzienlijke besparing op de elektriciteitsrekening. De nieuwe verlichting is geïnstalleerd door het bedrijf OVI uit Enschede, dat al vele sportparken, parkeerterreinen en industrieterreinen van verlichting heeft voorzien.

Het veld van RCDH is overigens het eerste rugbyveld in Nederland met LED-verlichting.

“Sportief betekent de nieuwe verlichting een grote vooruitgang, omdat het veld veel beter verlicht is en spelers, scheidsrechters en trainers dus een beter inzicht krijgen in de sportieve activiteiten op het veld. In het verleden werd er wel eens letterlijk in het duister getast. Betere verlichting helpt ook om blessures te voorkomen.”

“Met deze investering laat RCDH met vertrouwen haar heldere licht schijnen over een toekomst, die gekenmerkt moet worden door transparantie en rechtvaardigheid van alle partijen die de toekomst van RCDH kunnen beïnvloeden.” Daarmee geeft de club een knipoog naar de gemeente, met wie zij al een tijdje in conflict is.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie