Lampjes politie voor Visbuurt

Controleurs van politie en gemeenten deden onlangs 64 ‘lampjes’ in de bus bij bewoners van de Visbuurt. Het ging om bewoners die niet thuis waren en hun woning donker hadden achtergelaten.

Inbrekers willen uiteraard niet worden gezien tijdens het plegen van een inbraak. Verlichting aan, binnen en buiten, maakt dat ze een woning wat sneller overslaan. Bij een controle in de Visbuurt bleek dat er toch nog aardig wat mensen zijn die dit advies (nog) niet opvolgen.

Zorg ervoor dat het lijkt of er iemand thuis is. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen adviseert daarnaast alle zichtbare, bereikbare deuren op de begane grond te verlichten.

Laat de buitenverlichting tijdens de donkere uren branden. Een inbreker heeft maar enkele seconden nodig om in te breken. Als hij langer nodig heeft, ziet hij er al vaak vanaf.

Doe daarom ook altijd de voor- en achterdeur op slot en de ramen dicht als u weg bent, ook overdag. Zo verklein je al snel de kans op inbraak.

Ziet u iets verdachts in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Meer tips op www.politie.nl en www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie