Laat sport naar ons toekomen

‘Laat sport naar ons toekomen’. Dat is het winnende initiatief waarbij sportactiviteiten voor mensen met een beperking op locatie gegeven gaan worden. Dit plan van Esdégé Reigersdaal, Divino Sports en ROC Den Helder is beloond met een bedrag van 6.000 euro.

Een ander winnend idee is ‘Retro Crossfit’. Dit is een plan om met ouderen twee keer per week buiten te gaan sporten. Dit idee werd beloond met een bedrag van 4.000 euro.

Het bleken namelijk de twee beste ideeën om mensen te activeren via sport en beweging zodat zij kunnen (blijven) deelnemen aan de samenleving.

De gemeente had hiervoor een prijsvraag uitgeschreven als aanloop naar de conferentie Zorg voor Sport. Die bijeenkomst voor Helderse sportverenigingen en zorgorganisaties vond afgelopen vrijdag plaats in ’t Wijkhuis in Nieuw Den Helder.

Dat het goed mogelijk is om zorg- en sportaanbieders in Den Helder aan elkaar te verbinden bleek niet alleen uit de 13 ideeën hiervoor die de gemeente mocht ontvangen.

Ook tijdens de conferentie zelf kwamen succesvolle voorbeelden en aansprekende verhalen aan de orde. Het prijzengeld is bestemd voor de uitvoering van de plannen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie