Kunstlezing over Rembrandt in School 7

Dit jaar is het 350 jaar geleden Rembrandt van Rijn overleed. Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend houdt daarom donderdagavond 28 februari een lezing in School 7 over ’s lands bekendste schilder.

Tal van musea grijpen 2019 aan om Rembrandt en zijn kunst voor het voetlicht te brengen. Het Rijksmuseum toont alle werken van Rembrandt die het in de collectie heeft op een overzichtelijke expositie. Niet alleen de schilderijen, maar ook de tekeningen en prenten. Het Mauritshuis hangt zijn achttien schilderijen van Rembrandt eveneens in één tentoonstelling op en De Lakenhal komt met een tentoonstelling over de jonge Rembrandt. Niet alleen het vakmanschap van de meester, maar ook diens ontwikkeling, keuzes en stijl komen op deze wijze optimaal tot hun recht.

Hoe komt het dat Rembrandts roem tot deze hoogte is gestegen? Tijdens deze lezing krijgt het publiek een helder overzicht van Rembrandts opleiding en zijn vroege stijl, van de portretten die hij maakte en van de beroemde werken, zoals de ‘Nachtwacht’, de ‘Honderdguldenprent’ en de ‘Staalmeesters’.

Lezing over Rembrandt donderdag 28 februari, aanvang 19.30 uur in School 7, Keizersgracht 94, toegang € 7,-  ledenkorting € 1,50 inclusief koffie/thee, kaartverkoop via KopGroep Bibliotheken of aan de balies.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie