Kunstlezing over fotograaf Erwin Olaf

De koninklijke familie (Foto: Erwin Olaf).

Bureau Boeiend verzorgt op woensdagavond 17 april een kunstlezing in School 7, om de zestigste verjaardag van Erwin Olaf groot te vieren. Momenteel zijn er exposities van zijn werk te zien in het Gemeentemuseum en in het Fotomuseum in Den Haag. Het Rijksmuseum in Amsterdam volgt deze zomer.

Tijdens de lezing geeft kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin een overzicht van het oeuvre van de beroemde Nederlandse fotograaf. Hij toont diverse bekende series, zoals de portretten voor het koningshuis, maar ook minder beroemd werk uit zijn vroege carrière.

Wie Erwin Olaf niet kent, hoeft een voorbeeld van zijn kunst niet ver te zoeken. De Nederlandse munten met de beeltenis van koning Willem-Alexander zijn door hem ontworpen. Van huis uit is hij fotograaf, die in zijn carrière zowel analoog als digitaal heeft gewerkt. In zijn werk is niets aan het toeval overgelaten. De composities ogen nagenoeg perfect. Verstild of dynamisch, ze vertellen altijd een verhaal.

De kunstlezing op woensdag 17 april om 19.30 uur is in School 7, Keizersgracht 94. Toegang kost € 7,50 euro en de ledenkorting is €1,50 euro. De kaarten kunnen gekocht worden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie