Krijgt havenbedrijf ook een knipbeurt?

De Helderse Courant maakte een rondje in de wandelgangen van de college-onderhandelingen. Partijen zouden meer greep willen krijgen op het financiële reilen en zeilen van de Port of Den Helder.

Praatjes in de wandelgang zijn nog geen zekerheden en volgens Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder is er nog niet over de Port gesproken. Beter is met zes zetels de grootste fractie in de gemeenteraad en wil de geld slurpende haven in de teugel krijgen. Assorgia houdt zijn kaarten echter nog voor de borst, wetende dat zijn aanstaande collegepartners VVD en CDA de grote pleitbezorgers van de Port of Den Helder zijn.

Eerder deze week verklaarde formateur Huibers dat wel gesproken is over het sociale en maatschappelijke beleid van de gemeente. In het sociaal domein moeten duidelijke keuzes gemaakt worden, wil alles op de wat langere termijn betaalbaar blijven. Denk aan de jeugdzorg, thuiszorg , trapliften en andere voorzieningen.

De boodschap na bijna drie (!) maanden formatie is duidelijk: bezuinigen op het sociaal domein. Dat is slecht nieuws voor de burgers die ervan afhankelijk zijn. De vraag is nu of de Port of Den Helder de volgende klant is voor een knip- en scheerbeurt.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie