Koploper FC Den Helder blijft winnen

De veldvoetballers van FC Den Helder hebben door winst op Egmondia weer drie punten op hun conto kunnen bijschrijven. Het veld van Egmondia is van een dusdanige kwaliteit dat met name voetballende ploegen het er altijd moeilijk hebben.

De eerste helft leverde voor beide ploegen wat kansjes op, maar het duurde tot de 45e  minuut voordat Roy Huisman de ruststand op 0-1 kon brengen. Toen in de tweede helft Delano Vital de stand op 0-2 bracht, leek de Helderse ploeg een gemakkelijke middag te beleven.

Carlo Smit bracht weer hoop bij het Egmondse publiek door de aansluitingstreffer te maken. Met nog een kwartier te spelen haalden de gastheren de favoriete speelwijze tevoorschijn en hanteerden ze veelvuldig de lange bal om de gelijkmaker te forceren.

Maar net als vorige week zijn de Nieuwediepers ook strijdbaar, want puntverlies is in deze fase van de competitie niet gewenst. Het slotakkoord was echter voor topscoorder Kenny Gerssen, die zijn seizoen totaal al weer op 12 treffers bracht.

Streekgenoten ZAP uit Breezand en Kleine Sluis uit Anna Paulowna blijven door overwinningen de Helderse koploper op de hielen zitten. De winnende treffer van concurrent ZAP werd zelfs in de blessuretijd gemaakt na een 0-2 achterstand.

13 mei speelt FC Den Helder de volgende thuiswedstrijd tegen Vrone uit Pancras.  

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie