Kopgroep wint Public Library of the Year Award! (update)

De beste openbare bibliotheek ter wereld staat in… Den Helder! De prijs werd vannacht uitgereikt in Kuala Lumpur en het was volgens de jury geen gemakkelijke taak om te kiezen uit de vijf genomineerden. Maar de keuze viel dus op School 7!

De jury is onder de indruk van de manier waarop de Helderse bibliotheek samenwerkt met lokale partners en zich richt op sociale duurzaamheid. School 7 biedt diensten aan om de kansen voor iedereen te vergroten, dit wordt weerspiegeld in de architectuur en de inrichting van de bibliotheek. Daarnaast wordt de fantastische locatie geroemd, de architectuur van het gebouw en de manier waarop de oude school en de nieuwe bibliotheek samen een harmonieus geheel vormen.

“We zijn overdonderd”, aldus de trotse directeur Jacinta Krimp. “Nooit eerder werd een Nederlandse bibliotheek genomineerd voor deze prijs en nu zijn we ook nog eens eerste geworden!” School 7 is volgens de jury een goed voorbeeld van hoe een bibliotheek van de 21e eeuw eruit moet zien. ’Een leven lang leren’ is een essentieel onderdeel van de missie van KopGroep Bibliotheken. “Deze prijs motiveert ons om door te gaan op de ingeslagen weg”, aldus Jacinta Krimp.

Internationaal
De Public Library of the Year Award 2018 is een internationale prijs waarmee nieuwe en vernieuwende bibliotheken worden bekroond. De uitslag werd bekend gemaakt in Kuala Lumpur tijdens het congres van The International Federation of Library Associations (IFLA). Andere genomineerden waren de Austin Central Library in de VS, bibliotheek Villa-Lobos Park in Brazilië, de Noorse openbare bibliotheek Deichman Biblo Toyen en de openbare bibliotheek van Tampine in Singapore. Namens Kopgroep Bibliotheken waren onder anderen directeur Krimp en Anita Ruder aanwezig bij de uitreiking.

De bibliotheek van Den Helder werd eerder al gekozen tot beste van Nederland.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie