Kooyhaven officieel geopend

Kooyhaven, het nieuwe regionaal havengebonden bedrijventerrein in Den Helder, is dinsdag officieel geopend tijdens de periodieke havenbijeenkomst.

Tijdens de opening, die voor de gelegenheid op Kooyhaven werd gehouden, werd de eerste onderneming gepresenteerd die zich er zal vestigen. “Een vliegende start”, aldus directeur Port of Den Helder Jacoba Bolderheij.

“Ik ben ontzettend gelukkig met de realisatie van het eerste project uit de Routekaart, de gebiedsontwikkelingskalender van NV Port of Den Helder. Ik verwacht dat Port of Den Helder, met Kooyhaven en de kades die nog ontwikkeld gaan worden, onze positie als North Sea Energy Gateway (NSEG) verder versterkt.”

De eerste marktvraag voor Kooyhaven komt van de in Den Helder gevestigde Glomar Offshore B.V. Deze onderneming exploiteert een gevarieerde vloot van speciaal gebouwde offshore support schepen en geldt als prominente speler in de offshore markt.

Klaas Weij, CEO van Glomar Offshore: “Ik ben trots dat wij met deze uitbreiding nog meer service kunnen bieden aan zowel de olie & gas- als aan de windindustrie”. Op Kooyhaven breidt de onderneming haar activiteiten uit door onder andere warehousing te vestigen voor klein onderhoud aan schepen.

“De komst van Glomar heeft een sterk aanzuigende werking op de offshoremarkt om hun activiteiten te exploiteren vanuit een op de toekomst gericht bedrijventerrein als Kooyhaven”, aldus Bolderheij.

Het Kooyhavengebied wordt All Electric aangelegd. Dat betekent dat er geen gas wordt aangelegd en dat de gebruikers hun ruimtes verwarmen met duurzame zonne- en windenergie, eventueel in combinatie met thermische opslag. Hiermee zet Port of Den Helder een volgende stap in de verduurzaming van de haven.

De ingebruikname van Kooyhaven betekent een sterke impuls voor de lokale economie van Den Helder. Met de komst van Kooyhaven wordt de beschikbare ruimte van de zeehaven nu optimaal benut.

Bedrijven die in de haven gevestigd zijn (of zich gaan vestigen) trekken toeleveranciers en andere (faciliterende) bedrijven aan die zich nu kunnen op Kooyhaven en op het aangrenzende bedrijventerrein Kooypunt.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie