Koninklijke Onderscheiding voor 10 Nieuwediepers

Lintjes voor trotse Nieuwediepers (foto: Ad Bak).

De jaarlijkse lintjesregen heeft Den Helder vrijdag negen nieuwe Leden in de Orde van Oranje Nassau opgeleverd. Een tiende inwoner is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.

De uitreiking vond plaats in de KeyKeg-zaal van De Kampanje, waar burgemeester Koen Schuiling de eer had de versierselen op te spelden en mooie woorden te spreken voor elk van de onderscheiden personen. Onder hen ook twee voor de burgemeester zeer bekende mensen, namelijk zijn collega’s in het college, de wethouders Peter de Vrij en Tjitske Biersteker.

Later op de dag mocht Schuiling ook nog een Koninklijke Onderscheiding uitreiken namens de gemeente Amsterdam en wel aan Peter Kramer, de financieel directeur van Woningstichting. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Lid
Tot Lid in de Orde van Orde van Oranje-Nassau werden benoemd: Fredrik Oepke (Fred) Laks (74) , Margaretha Maria van Etten-van der Meer (87), Jacobus Léopold (Jacques) Bierens (73), Franciscus Leonardus Bernardus (Frans) Luyckx (52), Adriana (Adri) van Wifferen-de Vos (70), Pieter Maarten (Peter) Boer (63), Wilhelmus Gerardus Maria (Willem) Nanninga (64), Tjitske Biersteker-Giljou (64) en Pieter (Peter) De Vrij (60).

Gerardus Johannes Petrus (Gerard) Luyckx (56) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.

Nieuwsgierig naar al het mooie werk waardoor deze personen in aanmerking kwamen voor een onderscheiding? Klik dan hier voor alle informatie!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie