Komende jaren aanpak Koningstraat

De Koningstraat en omgeving wordt weer een aantrekkelijk woongebied. Gemeente en Woningstichting Den Helder werken hier de komende jaren samen stevig aan. Wethouder Lolke Kuipers en directeur Robbert Waltmann ondertekenden deze week de samenwerkingsovereenkomst.

Het stadshart van Den Helder moet compacter worden om zijn kracht te behouden. Leegstaande winkels en horecazaken aan de randen van het winkelcentrum, in vooral Koningstraat en Spoorstraat-Oost, worden de komende jaren verbouwd tot woningen.

Dat is noodzakelijk voor het verbeteren van de leefbaarheid in deze buurt, bleek ook al uit het vorig jaar gehouden leefbaarheidsonderzoek. Zowel gemeente als Woningstichting bezitten inmiddels veel panden in de buurt en kunnen door de overeenkomst samen aan de slag.

Als eerste staat renovatie/herontwikkeling van woningen aan de Koningdwarsstraat op de planning. Ook is de gemeente in gesprek met de eigenaren van de coffeeshops om deze uit de Koningsstraat te verplaatsen.

Spoorstraat-Oost en Koningstraat worden volgend jaar weer toegankelijk voor autoverkeer om te benadrukken dat dit geen centraal winkelgebied meer is. Een deel van de horecazaken heeft plannen om naar Willemsoord te verhuizen.

Op de langere termijn staat verbouw of nieuwbouw van veel meer panden op de planning. Benieuwd naar alle ontwikkelingen in het stadshart? Volg dan de Facebookpagina Samenbouwenaandenhelder.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie