Kom bij de LOS!

De LOS is een publieke organisatie die vooral werkt met vrijwilligers en daar kunnen we er altijd meer van gebruiken. Binnen de LOS kunt u terecht bij radio, tv, online, redactie, techniek, ICT en verkoop.

De LOS behoort tot de derde laag van het publieke omroepbestel. Laag 1 is de NPO (landelijke zenders), laag 2 de provinciale zenders en de derde laag zijn de lokale omroepen. We zijn dus niet commercieel en moeten ons houden aan de Mediawet.

In de zomer van 2019 verhuizen we naar de Torplaan en na de zomer beginnen we met een compleet nieuwe opzet van de radioprogrammering. Op dit moment zijn we extra op zoek naar mensen (man of vrouw, jong of oud maakt niet uit) die zich tenminste twee uur per week voor de omroep willen inzetten. Zo zoeken we nog presentatoren van het nieuwe dagprogramma, dat straks van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur wordt uitgezonden. Een presentator neemt tenminste 1 blok van 2 uur voor zijn of haar rekening.

Maar we zoeken ook nadrukkelijk mensen die redactiewerk willen verrichten. U bent tenminste twee uur per week aanwezig op onze locatie aan de Torplaan en verwerkt binnenkomende persberichten, zoekt zelf op social media naar leuk Helders nieuws, ontvangt gasten die de LOS bezoeken, tipt de presentator van dienst over leuk of interessant nieuws, et cetera. Redacteuren werken dus gelijktijdig voor onze website, radio en tv.

Voor al het vrijwilligerswerk geldt dat een onkostenvergoeding tot de mogelijkheden behoort. Ook biedt de omroep in- en externe opleidingen aan, zodat de vrijwilliger zich verder kan bekwamen. In principe bent u nooit alleen aanwezig in het pand, er is altijd tenminste een presentator en redacteur aanwezig, maar in de meeste gevallen ook nog andere medewerkers. De omroep telt op dit moment zo’n vijftig vrijwilligers. Drie keer per jaar is er een medewerkersvergadering, in de zomer een BBQ en begin januari een nieuwjaarsreceptie.

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk bij de LOS? Weet u al precies wat u wilt doen of misschien nog helemaal niet, maar wilt u graag eens in gesprek over wat er zoal mogelijk is? Vul dit formulier in en we nemen zeer binnenkort contact met u op.

Kom bij de LOS!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.