Kofferbakmarkt de Nollen groeit mee met vakantiedrukte

De zomer is nu écht begonnen. Alle Kofferbakmarkten in de Noordkop draaien inmiddels. Op een markt na. De populaire Kofferbakmarkt, ‘de Nollen’ aan de Westerweg in Callantsoog, begint donderdag 4 juli weer.

Flip Kos Markten is al dertien jaar de organisator. Deze markt wordt altijd massaal bezocht. Door wekelijks een activiteit te plannen probeert Kos de belangstelling voor de markt nog groter te maken. Er is ruimte voor meer dan 100 deelnemers. De markten zijn op de donderdagen van 4 juli tot en met 29 augustus en duren van 13:00 tot 20:00 uur. Deelname kost €13,- voor wie met een auto komt. Voor een auto met aanhanger of camper  zijn de kosten €18,- Reserveren is niet mogelijk.

Waar andere markten toch wel wat kleiner worden of zelfs verdwijnen, mag deze markt zich verheugen in een gestage groei. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de gezelligheid. Wellicht komt dat ook door de toenemende groei van het toerisme. Callantsoog barst zomers bijna uit haar voegen. Dit jaar lijkt de groei sterker dan ooit! Vakantiebungalows en te koop staande woningen gaan allemaal naar mensen van buiten het dorp. In de omgeving rond het voormalig landbouwersdorp richten ze zich ook steeds meer op het toerisme. Grasland en bollenvelden verdwijnen en maken plaats voor bungalowparken. Toeristen gaan niet altijd de hele dag naar het strand en zeker niet elke dag. De donderdagse Kofferbakmarkt op de Nollen is een fijne afwisseling.

Optimaal sfeertje
Deelnemers weten dat op het grote recreatieveld en het aansluitende parkeerveld onbeperkt ruimte is voor de markt. Er is dus nooit sprake van stress wat het sfeertje zeer ten goede komt. Door de aanwezigheid van de camping is er de beschikking over een uitstekend restaurant met een gezellig terras. Hypermoderne toiletgebouwen en een uitgebreide speeltuin voor de jeugd. In de campingwinkel kunnen de dagelijkse boodschappen worden gedaan. Organisatoren van markten klagen vaak dat de belangstelling terug loopt. Kos heeft dertig jaar ervaring. Door elke week een andere activiteit in te plannen, zoals schminken, palingroken en workshopjes, blijft de belangstelling voor de markt gewekt. Op 4 juli is schminkster Marjan Muis aanwezig om de kinderen om te toveren in een kleurrijke vlinder of een stoere piraat.

Vorig jaar verschoof de aanvangstijd van 8:00 uur naar 15:00 uur. Dat gaf direct al een grotere toeloop van het aantal bezoekers. Maar het kon nóg beter gaven die zelfde bezoekers en deelnemers ook aan. Wachten tot het eindelijk om 15:00 uur. begon vonden zij wel erg lang duren. In overleg met alle partijen is daarom gekozen voor 13:00 uur als starttijd voor de komende markten. De markt duurt tot 20:00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.flipkosmarkten.nl

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie