Reddingbootdag bij KNRM

Op zaterdag 30 april kunt u op het Harssensschiereiland vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur weer terecht voor de jaarlijkse Reddingbootdag.

Donateurs kunnen gratis meevaren met de reddingboot Joke Dijkstra. Hiervoor kunt u bij het boothuis opstapkaarten krijgen. Voor kinderen zijn er ook reddingvesten aanwezig.

Ook kunnen er rondvaarten worden gemaakt met de oude reddingboot Prins Hendrik van het Nationaal Reddingmuseum en schepen van de Helderse reddingbrigade.

In de haven ligt ook de reserve-reddingboot Dorus Rijkers die open is voor bezichtiging. Zowel ’s morgens als ’s middags zal de Dorus Rijkers een demo geven in de jachthaven.

Bij goed weer zal ook het Kustwachtvaartuig Guardian op steiger 3 liggen en open zijn voor het publiek. ’s Middags zal voor het boothuis op de weg een reddingvlot worden opgeblazen.

Zoals gewoonlijk staat er ook een kraam van het Reddingmuseum met allerlei leuke nautische spulletjes. In het boothuis wordt er door de vrijwilligers soep, broodjes hamburger en broodjes worst tegen een zacht zeeprijsje geserveerd.

De gelden komen ten goede aan de KNRM. Verder is er een springkussen voor de jeugd en exposeert Jan Wagemaker zijn nautische schilderijen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie