Kleine huisjes in Nieuw Den Helder

Het college van B en W heeft het ontwerp-wijzigingsplan voor kleine huisjes ofwel tiny houses goed gekeurd. Dat maakt de weg mogelijk voor het realiseren van de kleine huisjes in de Falgatuinen (foto).

De in totaal 23 huisjes komen te staan in het gebied tussen de Texelstroomlaan, Eendrachtstraat en de flatgebouwen langs de Marsdiepstraat.

Woningstichting Den Helder is de trekker ervan. De woninkjes zijn voor hun energievoorziening niet afhankelijk van een verbinding met de bestaande netwerken. Wel is het toegestaan om een aansluiting op de waterleiding en kabel aan te vragen.

Bijzonder is ook de omvang van het project. Het terrein waarop de huisjes komen te staan is groot en de kavels zelf zijn dat ook: 600 m2 tot 1000 m2.

Woningstichting wil ruimte bieden aan alternatieve woonvormen. Dit is er zo een en daarmee hoopt de corporatie mensen te interesseren voor het wonen in Den Helder in het algemeen en Nieuw Den Helder in het bijzonder.

Vanaf maandag 3 december tot maandag 14 januari ligt het ontwerp-wijzigingsplan ter inzage. Het plan kan worden bekeken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, de gemeentelijke website, het stadsnieuws in Den Helder op Zondag en bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Bijlweg 20.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie