Klassiek in de Rondte met verrassende wendingen

Klassiek in de Rondte is een nieuw evenement van Stichting Vrienden van Den Helder in samenwerking met Triade. Zondag 4 november kun je zelf ervaren waarom. Uitgangspunt is een breed publiek interesseren voor klassieke muziek.

Die dag kun je op vier bijzondere locaties in de binnenstad klassieke muziek beluisteren met onverwachte wendingen. Denk aan een verbinding met andere disciplines als dans, hiphop en rap. Een creatieve manier om klassieke muziek breed onder de aandacht te brengen.

In School 7 een optreden van mezzosopraan Mylou Mazali. Zij is een begrip, zowel als soliste in diverse nationale en internationale operagezelschappen als met haar eigen gezelschappen OperaLaria en Opera Per Tutti. Dit laatste is opera met humor humor, tekst en uitleg: voor iedereen die zegt geen opera te lusten, maar nooit echt durfde te proeven.

In de KeyKegzaal van de Kampanje vindt een onderzoek plaats naar klassieke muziek en in Cinema Zevenskoop een optreden van het Helderse koperensemble Brass at Sea (foto hierboven). Herkenbare melodieën komen voorbij van onder andere Bach en Händel. Maar ook een aantal popsongs met een link naar klassieke muziek zijn onderdeel van dit concert. In verhalen krijgt het publiek meer achtergrondinformatie en leuke weetjes over de diverse stukken.

In De Dukdalf op Willemsoord ontmoet klassiek hiphop. Een spetterende afsluiting met dans, zang, dj en klassieke muzikanten. Het is een verrassend slotstuk wat alle ingrediënten bezit van klassiek, semi klassiek en hedendaagse muziek. Omlijst met zang en dans. Twee, zo op het oog, verschillende werelden komen samen. Klassiek meets moderne dansvormen! Dans: Rik’s Bodylanguage en House of Dance met Whitney Valk. Zang: Gaby de Goede, muzikanten: Triade.

Op elke locatie kun je een half uur van een optreden genieten. Daarna ga je aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt.

De locatie waar de route start krijg je te horen bij betaling. De route kan worden opgehaald bij Windkracht 13 aan de Weststraat 107-109 te Den Helder op 26 en 27 oktober en op 2 en 3 november van 13.00-17.00 uur. Kaarten kosten €17,50. Voor Vrienden van Den Helder €7,50. Op 4 november is Windkracht 13 gesloten. Kaarten zijn die dag nog te koop bij School 7.  Kijk voor meer informatie op www.vriendenvandenhelder.nl

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie