Kinderen onderdeel 3e Samenloop

Een speciale Kinderloop maakt volgend jaar deel uit van de derde editie van de Samenloop voor Hoop. Die vindt plaats op 9 en 10 juni in het Timorpark.

 Het thema volgend jaar is “Beleven, meeleven, doorleven”. Doel is meer op te halen dan in 2015, toen de opbrengst 55.876,19 euro was. Tijdens de kick-off in Hotel Den Helder lichtte Liesbeth de Jong de plannen voor de derde editie toe.

Het hele Timorpark is tijdens de 24 uurs loop rookvrij. De eregasten (zij die getroffen zijn door kanker) openen de loop en daarna is het aan alle deelnemende teams om 24 uur lang rondjes door het park te lopen. De Kinderloop is voor 4- tot 12-jarigen en wordt gehouden op de zaterdag, tussen 15.30 en 16.30 uur.

De belangstelling voor de loop was tijdens de kick-off al direct groot, flink wat teams schreven zich direct in. Peter van der Star is volgend jaar wederom speaker en starter.

De opbrengst van de Samenloop is voor het KWF, maar de Helderse organisatie heeft wel kunnen afspreken dat ook het Inloophuis een deel krijgt. “En we hebben kunnen bepalen dat een deel van de Helderse opbrengst specifiek wordt gebruikt voor onderzoek naar borst- en longkanker”, aldus De Jong.

Verder werd donderdagavond bekend dat de lokale omroep (LOS) 26 uur live gaat uitzenden tijdens de Samenloop. www.samenloopvoorhoopdenhelder.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie