Kerstsfeer en oliebollen bij Helderse Vallei

Bij De Helderse Vallei is het tijdens de kerstvakantie extra gezellig toeven. In het bezoekerscentrum is de knusse kerstsfeer doorgevoerd en in de winkel zijn kerstcadeautjes te koop. Winterse versnaperingen zijn verkrijgbaar in de koffiehoek.

Aangepaste openingstijden
Op maandag 24 december is De Helderse Vallei geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Op dinsdag 25 december (1e Kerstdag), maandag 31 december (Oudjaar) en dinsdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) is De Helderse Vallei gesloten.

2e Kerstdag
Op woensdag 26 december, 2e Kerstdag, is De Helderse Vallei ’s middags geopend van 12.00 en 16.00 uur. Natuurlijk kan iedereen ook nog een kerstwens in de kerstboom hangen.

Activiteiten
Wie van wandelen houdt kan op zondag 30 december heerlijk de duinen in trekken tijdens de Oliebollentocht. Er kan 4, 8, 10 of 20 kilometer gewandeld worden.

Inschrijven a 2 euro per deelnemer kan op 30 december vanaf 10.00 uur bij De Helderse Vallei. Met de wandeling van 20 kilometer kan gestart worden tot 11.30 uur, met de overige wandelingen kan gestart worden tot 14.00 uur. De 4 km is ook geschikt voor kleine kinderen. Het is de bedoeling dat alle deelnemers voor 16.00 uur weer terug zijn van de wandeling. Vooraf aanmelden is niet nodig, het startpunt is De Helderse Vallei.

Onderweg kan, tegen inlevering van de bon die verkregen wordt bij inschrijving, een verse oliebol opgehaald worden bij de promotiewagen van Landschap Noord-Holland. De promotiewagen staat op een punt waar alle wandelaars langs komen. Bij de promotiewagen zijn vrijwilligers aanwezig die desgewenst deelnemers een stukje mee het duin in nemen en informatie geven over de natuur.

Meer informatie over de activiteiten op HELDERSE VALLEI AGENDA. Het natuurinfocentrum is te vinden aan de Jan Verfailleweg. Gratis parkeren.

 

 

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie