Kerst in beste bieb van de wereld

School 7, de beste bibliotheek van de wereld, haakt met meerdere activiteiten in op Kerstmis.

Meezingen
Dinsdagmiddag 11 december vanaf 15.00 uur is er een meezingmiddag. Bestemd voor iedereen die beter Nederlands wil leren of het gewoon leuk vindt om uit volle borst Nederlandse klassiekers mee te zingen. Deze keer heeft zangeres Evelien van Leeuwen liedjes rond de winter en de feestdagen op het programma staan. Van ‘Eenzame kerst’ tot ‘Rudolf’ en ‘Roodborstje’. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Kerstliedjes in trappenhuis
Vocalgroep Dicht bij C geeft zaterdagmiddag 15 december om 12.30 en om 13.30 uur een kerstoptreden in het trappenhuis van School 7. De groep oefent wekelijks bij Triade onder leiding van zangdocente Hanneke Bergsma. Het repertoire bestaat uit popsongs, musical en ballads, maar bevat ook sfeervolle kerstliedjes. Met elkaar zingen en plezier hebben straalt van de optredens af. Hanneke Bergsma zorgt er ook voor dat de lat hoog ligt en er geen valse noten klinken.

Foto met Kerstman
Woensdagmiddag 19 december komt de kerstman op bezoek in School 7. Tussen 16.00 en 17.00 uur kan iedereen die wil met hem op de foto. Een exclusief fotomomentje voor groot en klein. Leuk voor een kerstkaart of een bijzondere familiefoto.

Andere activiteiten

Amnesty
Op 10 december is de Dag van de Mensenrechten. Amnesty International organiseert rond deze dag wereldwijd schrijfmarathons en ook KopGroep Bibliotheken doet mee. In School 7 staat zaterdag 8 december tussen 10.00 en 16.00 uur een schrijftafel klaar. Iedereen kan daar meeschrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Er zijn voorbeeldbrieven en kaarten voorhanden en er is een vrijwilliger van Amnesty aanwezig om informatie te geven.

Programmeren
De maandelijkse CoderDojo in School 7 is een groot succes. Op zaterdag 15 december staat de volgende gepland. Kinderen tussen 7 en 17 jaar leren onder leiding van enthousiaste vrijwilligers programmeren met verschillende tools. Naast programmeren kunnen ze ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s of games maken. De CoderDojo duurt van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via: www.kopgroepbibliotheken.nl

School 7 is te vinden op de Keizersgracht 94.

Foto: Vocalgroep van Triade zingt kerstliedjes.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie