Kanovaarders binden strijd aan met zwerfafval

Tientallen kanovaarders struinen zaterdag 20 april Helderse sloten en kanalen af op zoek naar vooral plastic. ‘Laat Den Helder niet in de ‘soup’ lopen’ is de slogan van de dag.

Zwerfafval is een gezamenlijk probleem en een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Gelukkig staan er steeds meer mensen op die zich geroepen voelen om het afval op te ruimen en het alsnog in de afvalbak te laten belanden.

Voor de opruimactie werken Kanoverhuur Den Helder, De Helderse Vallei, Triade, Atlantis.lab en vele vrijwilligers samen. Op verschillende plekken steken de kano’s vanaf 9.00 uur van wal: bij De Helderse Vallei en bij Fort Westoever.

Al dat afval wordt door medewerkers van gemeente Den Helder naar De Helderse Vallei gebracht. Daar wordt het verzameld en gesorteerd op afvalsoort door vrijwilligers.

Een deel van het plastic afval wordt door Skillz hergebruikt door dit om te smelten in nieuwe producten. Een ander deel wordt door Triade gebruikt om een kunstwerk van te maken. Wat overblijft wordt afgevoerd.

In de week voorafgaand aan de kanotocht gaan leerlingen van Scholen aan Zee te voet afval opruimen in de Helderse natuur.

Foto: zwerfafval in Hoofdgracht.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie