Kampioenschap Zeemacht verdwijnt uit beeld

De zaalvoetballers van Zeemacht hebben door een 4-9 overwinning tegen het onderaanstaande Kingdom aan hun plicht voldaan. Een delegatie van de Nieuwerdiepers was naar Urk afgereisd om het “wonder van Urk” te aanschouwen.

Een nederlaag van concurrent White Stone was noodzakelijk om de kampioensinspiraties levend te houden. Urk nam twee maal brutaal de leiding, maar verloor met 3-6 van de Egmondse ploeg.

Grote man bij Zeemacht was Jordy Bos met vijf doelpunten De andere treffers werden gemaakt door David Albert, Dario Wassenburg, Ingmar Waard en Lars Weistra.

Een lichtpuntje voor de Helderse ploeg was het meedoen van Lars Weistra. Deze ex speler van eredivisionist Marlene koos enkele jaren gelden voor het veldvoetbal en speelde op recreatief niveau bij de HZVO voor Zeemacht 3.

Na enkele trainingen begon het toch weer te kriebelen en nu is hij ook speelgerechtigd voor de beslissende nacompetitie voor promotie naar de eredivisie. De laatste competitiewedstrijd speelt Zeemacht volgende week in De Brug tegen Salaam.

White Stones treedt dan aan tegen het onderaanstaande AC Kingdom en zal ongetwijfeld het felbegeerde kampioenschap binnenhalen. Voor de Helderse ploeg rest dan nog de nacompetitie, om alsnog de stap te maken naar de eredivisie.  

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie