Kampioen Zeemacht start voorbereidingen nieuwe seizoen

De basketbalmannen van Rek Consult Zeemacht komen dit seizoen uit in de Promotie divisie, dat is de een na hoogste klasse van Nederland. Vorig jaar is de Helderse ploeg niet alleen kampioen geworden, maar hebben ze ook promotie afgedwongen na een ongekende reeks overwinningen.

Er is deze zomer afscheid genomen van Milko de Fockert, Mike van der Kint en Quincy Treffers. Ook speler / coach Peter de Wit heeft na een zeer succesvol jaar zijn afscheid aangekondigd. De beleidsmakers van Zeemacht zijn druk op zoek naar versterkingen en binnenkort komt hier meer duidelijkheid over. Dinsdag 21 augustus beginnen de eerste trainingen en er zullen diverse oefenwedstrijden gespeeld worden. Momenteel is er ook contact met Den Helder Suns over een oefenwedstrijd tussen beide teams.

Voor de Nieuwediepers start de competitie met een uitwedstrijd in het weekend van 8/9 september. Zaterdag 15 september om 20.00 uur staat de eerste thuiswedstrijd tegen Almere Pioneers op het programma. Ook deze ploeg is gepromoveerd naar de Promotie divisie. Teams zoals Grasshoppers (Katwijk), Locomotief en Groene Uilen (Groningen) gaan zeker strijden om de titel. De eerste twee teams speelden afgelopen jaar ook de finale, waarin Locomotief uit Rijswijk aan het langste einde trok.

Volgens vertrekkend coach Peter de Wit is het nog onduidelijk hoe de ploeg ervoor staat, “maar met onze kwaliteiten hoop ik toch op een plek bij de eerste vier”, tracht Peter voorzichtig de doelstelling duidelijk te maken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie