Kamerlid Van Dijk bij Goederenbank

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk (foto rechts) bracht vrijdag een bezoek aan de Goederenbank aan de Seringenlaan in Nieuw Den Helder.

De Goederenbank helpt mensen die het financieel echt moeilijk hebben aan huisraad zoals meubels en witgoed. Oprichter Samuel van Sandijk ontving Van Dijk op zijn persoonlijke warme wijze. Bij de Goederenbank is nu een vaste kern van tien vrijwilligers actief. Op afroep zijn meer helpende handen in te zetten. ‘Als mensen hier met een lach op hun gezicht weglopen, ben ik zo blij, daar wil je niet eens voor betaald worden’, aldus de gepassioneerde Van Sandijk.

Wijkconvenant
Henk Everhardus was aanwezig namens het wijkconvenant, een samenwerking tussen de Woningstichting en de gemeente Den Helder. Mede door deze overeenkomst is de Goederenbank mogelijk gemaakt. “We zijn voor participatie en ondersteunen de mensen die hun handen uit de mouwen steken” aldus Everhardus.

Willemsoord
Bij zijn vertrek complimenteerde Van Dijk Samuel en zijn team met hun werk voor de minder bedeelden. Hij drukte hem ook op het hart contact met op te nemen als hij vragen heeft of ondersteuning vanuit Den Haag wil, hoe mooi is dat! Na zijn bezoek aan de Goederenbank nam Van Dijk nog een kijkje bij de fietsenfabriek Zeestad Staal en Mindsz beide gevestigd op Willemsoord.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie