Kaamer van Hoegee zeker van zetel in PS

Hanneke Kaamer van Hoegee (foto) is deze week gekozen in Provinciale Staten (PS). De Helderse stond op plaats 9 van de VVD-lijst. Had ze één plaats hoger gestaan, dan was ze buiten de boot gevallen, aangezien de nieuwe VVD-fractie in PS negen zetels groot is.

Of Aukelien Jellema – eveneens Helderse –  voor de PvdA een zetel mag innemen is nog de vraag. Ze stond op plaats 7 van de kandidatenlijst, terwijl de sociaaldemocraten niet verder kwamen dan zes zetels.

Mocht een van die zes Statenleden in het dagelijks bestuur van de provincie Noord-Holland komen, dan valt de vrijgekomen PvdA-zetel aan de Helderse politica toe. In Den Helder stemden 1123 mensen op haar.

Enkele cijfers: In Den Helder, Julianadorp en Huisduinen stemden 1130 kiesgerechtigden op Hanneke Kaamer van Hoegee. De 21-jarige Damien Dekker uit Julianadorp (VVD, plaats 21) kreeg 185 stemmen.

Vincent van den Born (PVV, plaats 7) 1002 stemmen. Edwin Krijns (CDA, plaats 9) 767 stemmen. Peter Dirks (SP, plaats 26) 253 stemmen. Piet Bras (ChristenUnie, plaats 11) 267 stemmen. Tjitske Biersteker (ChristenUnie, plaats 37) 210 stemmen.

Voor meer reacties van Helderse kandidaten op de uitslag van de verkiezingen van afgelopen woensdag, check onze mediapartner  DEN HELDER ACTUEEL

 

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie