JVC nadert koppositie, verlies voor FC Den Helder

De Julianadorper voetbaltrein is voorlopig niet te stoppen, deze week werd Flevo door JVC met 4-1 aan de zegekar gebonden. In de eerste helft wist JVC door een doelpunt van Jonard Bernardina op een 1-0 voorsprong te komen. Na een uur spelen komt de ploeg uit Middenmeer via Hadib Noor op gelijke hoogte, maar achtereenvolgens Maiky Raap, Bart Celemens en Rick Schop bezorgen de Helderse ploeg de zesde zege op rij.

Door deze overwinning hebben de Nieuwediepers (41 punten uit 21 duels) de tweede plaats over enomen van Conzelo (40 punten uit 20 duels). Omdat koploper DWOW (43 punten uit 19 duels) gelijk speelde tegen De Koog is de voorsprong geslonken tot twee punten. De komende weken zijn ingepland om met name koploper DWOW te laten inhalen.

FC Den Helder
FC Den Helder werd overrompeld in de eerste helft. “We hebben het wel eens over een ezel, die zich niet tweemaal aan dezelfde steen stoot”, grapt teammanager Richard Verhoef, “maar wij laten ons, net als vorige week, weer in de eerste helft overrompelen door een ontketend KFC.” De gastheren uit Koog aan de Zaan beslisten in de eerste helft de wedstrijd, door een 3-0 voorsprong te nemen. “In de bespreking herhalen we het nog maar weer eens, begin scherp aan de wedstrijd, maar er was geen beleving en we begonnen slap aan het duel en kwamen terecht op een achterstand. In de rust zijn er weinig woorden aan vuil gemaakt, ik denk dat iedereen wel weet dat je zo geen wedstrijden wint.”

Door enkele omzettingen, Duco Swart en Daley Matroos werden ingebracht, probeerde trainer John Dobma het tij te keren. De tweede helft had FC Den Helder de betere kansen, maar verder dan een treffer van Jordy Bos (afstandsschot van 25 meter) kwam de Helderse ploeg niet. “Waar we in de beginfase van de competitie nog wel eens het geluk aan onze zijde hadden, gaan de ballen er nu net niet in”, stelt de teammanager. Omdat ook het Breezandse ZAP niet tot winst kon komen (1-1 tegen SVW 27) blijven de Nieuwediepers op de derde plaats staan. Na twee vrije weken, komt 12 mei HSV op bezoek in Den Helder.

HCSC speelde uit bij Purmersteijn 2-2 gelijk.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie