JVC degradeert naar 4e Klasse

De veldvoetballers van JVC zijn door een 2-6 nederlaag tegen Hugo Boys gedegradeerd naar de vierde klasse. Na een moeizaam seizoen heeft de Julianadorpse ploeg een lesje effectiviteit gehad van de bezoekers uit Heerhugowaard.

De tegenstander eindigde op een derde plaats achter kampioen Koedijk in de vierde klasse B. Ze wisten in de eerste wedstrijd in de nacompetitie Succes met 1-3 te verslaan.

Het begon allemaal zo goed voor de ploeg van trainer Ben de Visser. Rick Schop maakte al na 4 minuten de eerste treffer. Bart Clemens en weer Schop lieten grote kansen onbenut op een grotere voorsprong. Binnen 20 minuten kwam die toch tot stand door een doelpunt van Jermain Brigita, na een hoekschop van Bas van Steinvoort. Deze geruststellende voorsprong verdween als sneeuw voor de zon door een benutte strafschop van Jeffrey de Cocq van Delwijnen.

De tweede helft kregen de Nieuwediepers een lesje in effectiviteit. Ondanks kansen voor JVC wist weer De Cocq van Delwijnen nu een vrije trap te benutten. Daarna brak de periode aan voor de ongrijpbare Bob de Wit. Hij was verantwoordelijk voor zowel de derde als de vijfde treffer van de Heerhugowaardse ploeg. Tussendoor gaf hij ook de voorzet, waarna topscoorder Bo Groen wist te scoren. Het slotakkoord was voor invaller Marcel Hand, die de eindstand van 2-6 op het scorebord bracht.

“Dit zag ik echt niet aan komen”, vertelt de ontgoochelde trainer Ben de Visser. “Toch wel geflatteerd verloren en vele kansen niet benut. Dat is toch wel de rode draad van dit seizoen, soms zat het mee, maar vaker tegen. Uithuilen en volgend jaar opnieuw beginnen.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie