Julianadorp 65+ moet in beweging

De gemeente Den Helder steunt een initiatief van zeven organisaties in Julianadorp om wijkbewoners die niet of te weinig bewegen, aan te zetten dat vooral te gaan doen. Door hiervoor een intentieverklaring te ondertekenen kunnen de organisatoren subsidie aanvragen bij het Rijk.

Het gaat om het project “Julianadorp in beweging”, waarvoor een bedrag van rond de 100.000 euro wordt aangevraagd. De organisaties willen vooral 65+ers die onvoldoende actief zijn, in beweging zien krijgen.

Allereerst door het aanleggen van een beweegtuin bij verzorgingscentrum Buitenveld. In dit project speelt ook het sociale aspect een belangrijke rol. Daarnaast willen de organisaties de oudere wijkbewoners een gevarieerd beweegaanbod presenteren.

Onder deskundige begeleiding kunnen zij gericht aan hun fitheid werken, voordat zij gaan deelnemen aan de sport- of beweegactiviteit van hun voorkeur.

Verder kunnen geïnteresseerden gedurende 42 weken tegen een gering bedrag kennismaken met een aangepaste vorm van basketbal, easy-tennis, nordic-walking en trainingen op het gebied van evenwicht, balans en valpreventie. Alle 65+ers uit Julianadorp krijgen hiervoor een uitnodiging, in combinatie met een fittest.

De deelnemende organisaties zijn Classic Gym, Gymnastiekvereniging Sportlust, Basketbalvereniging Julianadorp, Tennisvereniging Julianadorp, Omring (locatie Buitenveld), MEE en de Wering.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie