Judo-afdeling Zeemacht opgeheven

judo

Na de fusie tussen MSV Zeemacht en Judoschool Den Helder, zo’n twee jaar geleden, komt aan de judo-afdeling bij de sportvereniging nu alweer een einde. Oprichter van Judoschool Den Helder en hoofdtrainer bij de judo-afdeling van Zeemacht, Daniël Margés, vertrok wegens persoonlijke omstandigheden. Twee andere gediplomeerde trainers gaven aan volgend seizoen ook niet meer beschikbaar te zijn. Het was het voor de huidige hoofdtrainer Rinco Berends niet meer mogelijk om de trainingen voor de ruim 100 leden rond te krijgen. In overleg werd met pijn in het hart besloten de afdeling te sluiten.

Einde seizoen
Nog een week tot het einde van het seizoen en daarna is het voorbij. Er stonden al graduaties op het programma en die konden gelukkig nog gewoon doorgang vinden. Trotse judoka’s met nieuwe banden en slippen lopen nog in de Dojo rond. Eline (9) zit al sinds haar tweede jaar op judo bij deze school. Ze is blij met haar Geel/Oranje band, maar is wel verdrietig dat de lessen stoppen. Of ze verder gaat met judo weet ze nog niet, tennis, waterpolo of hockey lijkt haar ook wel leuk.

De trainers proberen de leerlingen nog wel te motiveren om door te blijven gaan met de mooie sport Judo. Ze noemen de sportverenigingen op waar binnen Den Helder en Julianadorp judolessen zijn. Ze hopen dat de pupillen elders onderdak vinden. Hoofdtrainer Rinco Berends stopt voorlopig helemaal met judo, “Ik moet dit verwerken”, zegt hij zichtbaar geëmotioneerd. “Misschien dat ik over twee jaar weer wat ga doen met de sport.”

Dojo
“De Dojo in sporthal De Brug blijft voorlopig gewoon bestaan”, aldus Zeemacht voorzitter Jellie Gatowinas. “We hebben nog een Jiu Jitsu vereniging die er gebruik van maakt en ook het ROC Kop van Noord-Holland maakt dagelijks gebruik van onze faciliteiten.” Ze betreurt het besluit om te moeten stoppen met de afdeling Judo, maar gediplomeerde trainers zijn op dit moment niet te vinden.

judo

1 Reactie op Judo-afdeling Zeemacht opgeheven

Geef een reactie