Jongeren drinken nog steeds te veel

In Noord-Holland Noord worden nog steeds veel jongeren met te veel alcohol, drugs of een combinatie hiervan in hun bloed door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Tot nu toe al 308 jongeren. Uit de cijfers komt naar voren dat de jongste 13 jaar oud is en dat is veel te jong. De wettelijke leeftijd waarop alcohol mag worden gedronken is 18 jaar.

Het aantal alcoholvergiftigingen onder jongeren in Noord-Holland Noord is in de eerste drie kwartalen van 2017 ten op zichte van 2016 fors toegenomen. Terwijl het aantal drugsen meervoudige intoxicaties in die periode juist afnam.

Dat blijkt uit de rapportage alcohol- en drugsintoxicaties van de Veiligheidsregio Noord Holland Noord. Ook in de gemeente Den Helder worden jaarlijks aardig wat jongeren met alcoholhoudende drank betrapt.

Dit jaar staat de teller op 46. Bijna gelijk aan 2016 toen er 48 jongeren met alcohol werden betrapt door handhavers en het Jongeren Interventie Team.

De gemeente ziet scherp toe op de naleving leeftijdsgrens bij de verkoop van alcohol. Gelukkig zijn steeds meer ondernemers en organisatoren van evenementen zich daarvan bewust en werken zij mee aan een verantwoord alcoholgebruik. 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie